TU Pojat 15 Hopealle SM-Futsal loppuottelussa
26.3.2018 11:32 Uutiset / Pojat 03 Futsal

Pojat 15 SM-Lopputurnaus Tampere

TU C15 -ikäluokan Futsal-joukkue selvitti tiensä SM-lopputurnaukseen, joka pelattiin 24.3-25.3.2018 Tampereella. Joukkue pelasi loistavan turnauksen.

Futsal-joukkueessa pelasivat: Otto Peltokangas, Kaapo Kotila, Juuso Hietala, Sami Salonen, Taneli Virkkala, Mika Salonen, Atte Kangas, Jose Suihkonen ja maalivahtina Tuukka Hietala

Talvella TU:n pojat voittivat piirimestaruuden futsalissa selkein numeroin 63 tehtyä maalia ja 8 päästettyä. Tästä lähdettiinkin karsimaan SM-lopputurnauksen paikasta Vaasan piirin voittajaa vastaan, joka tänä vuonna oli APV Alavudelta.

Karsintapeli pelattiin Alavuudella 20.2. Peli oli alusta asti TU:n hallinnassa ja päättyikin lukemiin 2-7 meille.

Karsintapelin myötä joukkue pääsi mukaan SM-lopputurnaukseen Tampereelle, jossa mukana 8 joukkuetta eri puolelta Suomea. Joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon. Peliaika turnauksessa oli 20 minuuttia ns tehokasta peliaikaa.

Pojat matkasivat paikan päälle jo perjantaina, jotta jalat olisivat kunnossa lauantain pelejä ajatellen. Kannatusjoukot saapuivat pääsääntöisesti paikalle vasta lauantaina :)

TU:n ensimmäinen peli lähti vauhdikkaasti käyntiin GrIFK:ta vastaan. Haastaja oli kova vastus, mutta tiukka peli päättyi kuitenkin TU:n 4-2 voittoon. Hetken paussin jälkeen vastaan tuli FC Kangasala. Peli pyöri hyvin TU:n hallitessa ja lopputulos oli 4-1.

TU kohtasi lohkovaiheen viimeisessä pelissä MuSa1. Lukemat tässäkin pelissä 5-2 TU:n hyväksi. Peli pelattiin ilta kahdeksalta ja kahden pelin väsymys näkyi hieman tehtyinä virhepisteinä. Lohkovoittajana oli helppo kuitenkin lähteä iltapalalle ja Veeran venyttelyjen jälkeen nukkumaan.

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä panoksena oli SM-finaali. Tässä meitä tuli haastamaan HaPK eli B-lohkon 2. Jännitystä oli ilmassa sekä kentällä, että katsomossa. Ison jännityksen teki loppuun se, että virhepisteiden kerryttyä täyteen, jokaisesta virheestä seurasi vastustajan rankkari 10 metristä. Yksi meni verkkoon, mutta toisen Tuukka torjui upeasti.

Lopputulos 3-2 tiesi sitä, että joukkue selvitti tiensä upeasti finaaliin. Pelillisesti ei ihan paras, mutta aivan kelvollista jälkeä pojat tekivät kentällä.

Finaalissa TU hallitsi pelin alkua ja johti jo 2 - 0, mutta GrIFK sai tasoitettua pelin kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen otteluajan päättymistä. Jatkoajalla vastustaja onnistui maalinteossa. Se puolusti tehokkaasti ja pelasi lopussa aikaa maalinsa jälkeen.

Joukkue on pelannut ajoittain todella näyttävää futsalia ja pelaajat ovat näyttäneet, että hallitsevat jalkapallon lisäksi myös tämänkin lajin.

Joukkueen mukana huoltojoukoissa oli Topias Hietala ja Veera Peltokangas. Veeran panos olikin aivan korvaamaton. Veera huolehti poikien ”elvyttämisestä” pelien välillä, venyttelyt, liikkuvuus ja lihashuolto ensisijaisena, ruhjeiden hoito ja monipuolinen ensiapu tuli myös tarpeeseen hektisissä peleissä. Topias taas oli Nikolle apuna taktisia kuvioita suunniteltaessa. Päävalmentajana Niko Aihio ja joukkueenjohtajana Peter Salonen

Yleisö viihtyi, nautti ja riemuitsi, vaikka välillä olikin pelkästä jännityksestä nitrot hakusessa. Mutta näitä hetkiä, mitä meidän uskomattoman upea joukkue tarjoili, ei voi millään mitata!   
Lisää uutisia
Toholammin Urheilijat
«  Helmikuu   »
Kategoriat